Hartige taart met tonijn en tomaat

Hartige taart met tonijn en tomaat

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 2 blikjes tonijn
  • 2 trostomaten
  • 3 eetlepel(s) mosterd
  • 2 eieren
  • 3 eetlepel(s) melk
  • 20 cl crème fraîche
  • 1 snufje zout
  • gemalen peper 2 draaien uit de pepermolen

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Rol het bladerdeeg uit over een stenen taartvorm.
  • Schraap het overtollige deeg eraf met behulp van de achterkant van een mes.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Bestrijk de bodem van het deeg met de mosterd.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Giet de tonijn af en prak in grove stukken en verdeel over de bodem.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Was de tomaten en snijd in plakken en verdeel over de tonijn.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Klop de eieren tot omelet. Voeg de crème fraîche toe met de melk.
  • Voeg zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  • Giet het mengsel over de ingrediënten.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Zet de schaal in de oven en bak deze gaar in 40 minuten.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Snijd de taart in vieren en verdeel over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Vis