Hartige Tomatentaart met Crème Fraîche en Mosterd

Hartige Tomatentaart met Crème Fraîche en Mosterd

Een smaakvolle hartige tomatentaart met een romige crème fraîche en Dijon mosterd vulling, perfect als lunch of hoofdgerecht.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • 3 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart ontdooid
  • 3 takjes tijm
  • 6-8 Tasty Tom tomaten in dikke plakken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol uit tot een dunne ronde lap van ca.
  • 24 cm.
  • Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en druk het deeg aan de randen goed aan.
  • Roer de crème fraîche en mosterd door elkaar en strijk het mengsel uit over de taartbodem.
  • Ris de tijmblaadjes van de takjes en strooi ze over de taart.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de plakken tomaat dakpansgewijs in cirkels op de taart.
  • Bestrooi met zout en peper en druppel de basilicumolie erover.
  • Schuif de taart 1 richel onder het midden van de oven en bak in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart afkoelen tot lauwwarm.
  • Optioneel: Garneer met een verse kruidensalade van basilicum, munt, grofgehakte peterselie, bieslook en enkele druppels citroensap en olijfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een glas droge rosé of een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick