Hartige Tomatentaart met Crème Fraîche en Mosterd
Een smaakvolle hartige tomatentaart met een romige crème fraîche en Dijon mosterd vulling, perfect als lunch of hoofdgerecht.
Equipment
- Bloem
- kwastje
- scherp mes
Ingrediënten
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- 3 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart ontdooid
- 3 takjes tijm
- 6-8 Tasty Tom tomaten in dikke plakken
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol uit tot een dunne ronde lap van ca.
- 24 cm.
- Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en druk het deeg aan de randen goed aan.
- Roer de crème fraîche en mosterd door elkaar en strijk het mengsel uit over de taartbodem.
- Ris de tijmblaadjes van de takjes en strooi ze over de taart.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de plakken tomaat dakpansgewijs in cirkels op de taart.
- Bestrooi met zout en peper en druppel de basilicumolie erover.
- Schuif de taart 1 richel onder het midden van de oven en bak in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart afkoelen tot lauwwarm.
- Optioneel: Garneer met een verse kruidensalade van basilicum, munt, grofgehakte peterselie, bieslook en enkele druppels citroensap en olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een glas droge rosé of een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g