Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair

Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair

Tsja kia ping
Porties: 4
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kommen
  • paletmes
  • invetkwastje
  • lepels
  • mes
  • koekepan met dikke bodem
  • slabak

Ingrediënten

  • 250 g gepelde garnalen
  • ¼ l ketjap
  • 1 wijnglas droge witte wijn
  • 150 g bloem
  • 5 eiwitten
  • Reuzel of andere olie
  • Komkommersalade voor serveren

Instructies

  • Marineer de garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van ketjap en witte wijn.
  • Laat ze daarna uitlekken.
  • Maak een glad beslag van bloem en eiwitten in een beslagkom.
  • Verhit de reuzel in een koekepan met dikke bodem tot deze flink heet is.
  • Schep een lepel beslag in de pan, voeg een paar eetlepels gemarineerde garnalen toe, bedek met nog een paar lepels beslag en bak tot de bovenkant droog is.
  • Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
  • Serveer de vispannenkoekjes met een verfrissende komkommersalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Probeer variaties door garnalen te vervangen door shrimps, stukjes krab of kreeft.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Azië / China