Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair
Tsja kia ping
Ingrediënten
- 250 g gepelde garnalen
- ¼ l ketjap
- 1 wijnglas droge witte wijn
- 150 g bloem
- 5 eiwitten
- Reuzel of andere olie
- Komkommersalade voor serveren
Instructies
- Marineer de garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van ketjap en witte wijn.
- Laat ze daarna uitlekken.
- Maak een glad beslag van bloem en eiwitten in een beslagkom.
- Verhit de reuzel in een koekepan met dikke bodem tot deze flink heet is.
- Schep een lepel beslag in de pan, voeg een paar eetlepels gemarineerde garnalen toe, bedek met nog een paar lepels beslag en bak tot de bovenkant droog is.
- Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
- Serveer de vispannenkoekjes met een verfrissende komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Probeer variaties door garnalen te vervangen door shrimps, stukjes krab of kreeft.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Sugar: 5 g