Hartige wafelsmet zalm, spinazie en zachtgekookt ei

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 400 g volle kwark
  • 1 bakje dille
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 600 g spinazie
  • 1 bekertje crème fraîche 200 g
  • 300 g gerookte zalm
  • 1 citroen schoongeboend

Instructies

  • Verwarm het wafelijzer.
  • Klop 4 eieren los met een garde en roer de kwark erdoor.
  • Hak de dille fijn en voeg de helft toe.
  • Zeef het bakmeel en 1 tl zout erboven en roer tot een glad, stevig beslag.
  • Vet het wafelijzer in met boter en verdeel de helft van het beslag over de 2 holtes.
  • Bak de wafels in ca.
  • 6 min.
  • goudbruin en gaar (dat verschilt per wafelijzer).
  • Bak zo nog 2 wafels.
  • Kook ondertussen de rest van de eieren in ca.
  • 6 min.
  • zacht.
  • Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan en roerbak de spinazie in delen net gaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de wafels op borden (of een grote schaal), bestrijk met crème fraîche en verdeel de spinazie en zalm erover.
  • Leg de eitjes erop, bestrooi met peper en een beetje zout, de rest van de dille en serveer met een partje citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip
Heb je geen wafelijzer?
Gerookte zalm met ei en spinazie is ook lekker op geroosterd Korenlanders van PLUS brood.
Variatietip 2.
Gebruik de smoked eggs voor dit recept, een goede combi met de zalm!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Vis / Zalm
Feestdagen etc Pasen