Hartverwarmende Runderbouillon met Verse Kruiden

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 runderschenkel of 500 g poulet
  • 1 mergpijp
  • 1 wortel in grove stukken
  • 1 kleine ui grof gesneden
  • 1 prei grof gesneden
  • Een paar takjes verse peterselie
  • Enkele stengels selderij inclusief blad
  • 2 laurierblaadjes
  • Een paar takjes tijm
  • Zout naar smaak
  • Peperkorrels naar smaak

Instructies

  • Breng de runderschenkel, mergpijp en 2 liter koud water langzaam aan de kook.
  • Verwijder met een schuimspaan het schuim dat zich aan het oppervlak vormt.
  • Voeg de wortel, ui, prei, peterselie, selderij, laurier, tijm, zout en peperkorrels toe.
  • Laat de bouillon 3 à 4 uur zachtjes trekken (net tegen de kook aan).
  • Plaats een vochtige linnen doek in een zeef en giet de bouillon hierdoor in een schone pan om vaste ingrediënten te scheiden.
  • Voor een heldere bouillon, kook 1 losgeklopt eiwit mee met de gezeefde bouillon.
  • Het eiwitschuim zal onzuiverheden absorberen.
  • Verwijder het gestolde eiwit met een schuimspaan.

Notities / Tips / Wijnadvies

voor een heldere bouillon, 1 losgeklopt eiwit op de gezeefde bouillon meekoken. het eiwitschuim neemt onregelmatigheden op. Schep het gestolde eiwit met een schuimspaan van de bouillon.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 2 g | Zout: 1 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon