Hartverwarmende Runderbouillon met Verse Kruiden
Ingrediënten
- 1 runderschenkel of 500 g poulet
- 1 mergpijp
- 1 wortel in grove stukken
- 1 kleine ui grof gesneden
- 1 prei grof gesneden
- Een paar takjes verse peterselie
- Enkele stengels selderij inclusief blad
- 2 laurierblaadjes
- Een paar takjes tijm
- Zout naar smaak
- Peperkorrels naar smaak
Instructies
- Breng de runderschenkel, mergpijp en 2 liter koud water langzaam aan de kook.
- Verwijder met een schuimspaan het schuim dat zich aan het oppervlak vormt.
- Voeg de wortel, ui, prei, peterselie, selderij, laurier, tijm, zout en peperkorrels toe.
- Laat de bouillon 3 à 4 uur zachtjes trekken (net tegen de kook aan).
- Plaats een vochtige linnen doek in een zeef en giet de bouillon hierdoor in een schone pan om vaste ingrediënten te scheiden.
- Voor een heldere bouillon, kook 1 losgeklopt eiwit mee met de gezeefde bouillon.
- Het eiwitschuim zal onzuiverheden absorberen.
- Verwijder het gestolde eiwit met een schuimspaan.
Notities / Tips / Wijnadvies
voor een heldere bouillon, 1 losgeklopt eiwit op de gezeefde bouillon meekoken. het eiwitschuim neemt onregelmatigheden op. Schep het gestolde eiwit met een schuimspaan van de bouillon.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 2 g | Zout: 1 mg