Hartvormig Bladerdeeggebak met Jam en Amandelen

Bladerdeeghart met jam en amandelen

Hartvormig Bladerdeeggebak met Jam en Amandelen

Geniet van dit heerlijke hartvormige bladerdeeggebak met jam en amandelen als een zoete traktatie!
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 150 g jam naar keuze
  • 50 g amandelen grof gehakt
  • 1 ei
  • Voor het glazuur:
  • Sap van ½ citroen
  • 100 g poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier en bestrijk het met de jam.
  • Strooi de gehakte amandelen gelijkmatig over de jam.
  • Laat de randen aan de lange zijde vrij en bestrijk deze met losgeklopt ei.
  • Rol het deeg vervolgens op tot een strakke rol.
  • Verdeel de rol in twee stukken en draai de strengen in elkaar om een hartvorm te vormen.
  • Plaats de hartvormige bladerdeeggebakjes op een bakplaat en bak ze in 25-30 minuten goudbruin in de onderste helft van de oven.
  • Meng het citroensap met de poedersuiker om het glazuur te maken.
  • Bestrijk de gebakken hartjes met dit glazuur.
  • Laat de gebakjes afkoelen en serveer ze eventueel bestrooid met extra poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gebak.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Taart / Warme hapjes
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Valentijnsdag