Bladerdeeghart met jam en amandelen

Hartvormig Bladerdeeggebak met Jam en Amandelen

Geniet van dit heerlijke hartvormige bladerdeeggebak met jam en amandelen als een zoete traktatie!
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 150 g jam naar keuze
  • 50 g amandelen grof gehakt
  • 1 ei
  • Voor het glazuur:
  • Sap van ½ citroen
  • 100 g poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier en bestrijk het met de jam.
  • Strooi de gehakte amandelen gelijkmatig over de jam.
  • Laat de randen aan de lange zijde vrij en bestrijk deze met losgeklopt ei.
  • Rol het deeg vervolgens op tot een strakke rol.
  • Verdeel de rol in twee stukken en draai de strengen in elkaar om een hartvorm te vormen.
  • Plaats de hartvormige bladerdeeggebakjes op een bakplaat en bak ze in 25-30 minuten goudbruin in de onderste helft van de oven.
  • Meng het citroensap met de poedersuiker om het glazuur te maken.
  • Bestrijk de gebakken hartjes met dit glazuur.
  • Laat de gebakjes afkoelen en serveer ze eventueel bestrooid met extra poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gebak.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Taart / Warme hapjes
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Valentijnsdag