Hartvormig Bladerdeeggebak met Jam en Amandelen
Geniet van dit heerlijke hartvormige bladerdeeggebak met jam en amandelen als een zoete traktatie!
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 150 g jam naar keuze
- 50 g amandelen grof gehakt
- 1 ei
- Voor het glazuur:
- Sap van ½ citroen
- 100 g poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
- Rol het deeg uit op het bakpapier en bestrijk het met de jam.
- Strooi de gehakte amandelen gelijkmatig over de jam.
- Laat de randen aan de lange zijde vrij en bestrijk deze met losgeklopt ei.
- Rol het deeg vervolgens op tot een strakke rol.
- Verdeel de rol in twee stukken en draai de strengen in elkaar om een hartvorm te vormen.
- Plaats de hartvormige bladerdeeggebakjes op een bakplaat en bak ze in 25-30 minuten goudbruin in de onderste helft van de oven.
- Meng het citroensap met de poedersuiker om het glazuur te maken.
- Bestrijk de gebakken hartjes met dit glazuur.
- Laat de gebakjes afkoelen en serveer ze eventueel bestrooid met extra poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gebak.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g