Hasselbackspotatis

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 aardappels geschilde
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas gemalen
  • 2 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Kook de aardappelen 8 minuten en laat ze onder een koude kraan goed afkoelen.
  • Snijd de aardappelen in dunne schijfjes, maar snijd ze niet helemaal door, zodat de schijfjes
  • aan elkaar blijven zitten.
  • Leg de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een goed ingevette vuurvaste schaal.
  • Bestrooi ze met zout en leg er klontjes boter op.
  • Bak ze 10 minuten in een zeer hete oven (230°C), bedruip ze af en toe met het bakvocht.
  • Meng de kaas en het paneermeel door elkaar, bestrooi de aardappelen met het kaasmengsel en bak ze nog 25 minuten zonder ze te bedruipen; onder een grill krijgt u een mooi korstje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Finland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch