Havermout maïspannenkoekjes

Havermout maïspannenkoekjes

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje maïskorrels 300 g
  • 6 eieren
  • 225 g havermout pak à 500 g
  • 6 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 150 ml tomatenketchup

Instructies

  • Maïs laten uitlekken.
  • Eieren loskloppen en maïs, havermout en zout en peper erdoor mengen.
  • In koekenpan beetje margarine verhitten en 3-4 porties beslag in pan scheppen.
  • Iets platdrukken.
  • Pannenkoekjes in 4 minuten gaarbakken, halverwege keren.
  • Pannenkoekjes warmhouden onder aluminiumfolie.
  • Herhalen tot beslag op is.
  • Intussen komkommer in plakjes schaven.
  • Azijn, zout en peper door mayonaise mengen en deze dressing door komkommer scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maïspannenkoekjes serveren met komkommersalade en tomatenketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland