Havermout maïspannenkoekjes
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 blikje maïskorrels 300 g
- 6 eieren
- 225 g havermout pak à 500 g
- 6 eetlepel(s) vloeibare margarine
- 1 komkommer
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 1 eetlepel(s) azijn
- 150 ml tomatenketchup
Instructies
- Maïs laten uitlekken.
- Eieren loskloppen en maïs, havermout en zout en peper erdoor mengen.
- In koekenpan beetje margarine verhitten en 3-4 porties beslag in pan scheppen.
- Iets platdrukken.
- Pannenkoekjes in 4 minuten gaarbakken, halverwege keren.
- Pannenkoekjes warmhouden onder aluminiumfolie.
- Herhalen tot beslag op is.
- Intussen komkommer in plakjes schaven.
- Azijn, zout en peper door mayonaise mengen en deze dressing door komkommer scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maïspannenkoekjes serveren met komkommersalade en tomatenketchup.