Havermoutkoekjes uit de Koekenpan
Snel en makkelijk te maken havermoutkoekjes, gebakken in de koekenpan. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of zoete traktatie.
Ingrediënten
- 6 eetlepels havermout
- 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel suiker
- ½ theelepel kaneel
- 1 mespunt zout
- 2 eetlepels ei losgeklopt
- 2 eetlepels melk
- 25 gram boter 2 eetlepels
- 1 eetlepel basterdsuiker
Instructies
- Meng de havermout, bakmeel, suiker, kaneel, zout, ei en melk in een kom tot een beslag.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur.
- Schep met een lepel 3 hoopjes beslag in de pan.
- Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.
- Leg de koekjes op een bord en houd warm boven een pan kokend water.
- Bestrooi met basterdsuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer warm met extra basterdsuiker of stroop.
- Lekker met een klontje boter of een beetje jam.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
- Geen specifieke wijn aanbevolen.
- Lekker met een glas melk of sap.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 3 g