Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 125 gram appelstroop
- 225 gram havermout
- 100 gram noten bijv. amandelen, walnoten, pistachenoten, grof gehakt
- 12 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170-180 graden Celsius.
- Smelt de boter en appelstroop in een pan op laag vuur.
- Meng in een kom de havermout, gehakte noten en gedroogde abrikozen.
- Zodra de boter en stroop gesmolten zijn, haal je het van het vuur en meng je het goed door het havermoutmengsel.
- Bekleed de bodem van een cakevorm met bakpapier dat over de randen valt.
- Giet het mengsel in de cakevorm en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel tot het ongeveer anderhalve centimeter dik is.
- Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de havermoutplak een goudbruine kleur heeft.
- Haal de cakevorm uit de oven, trek voorzichtig het bakpapier eruit samen met de havermoutplak en leg het op een rooster om gedurende 2 uur af te koelen.
- Snijd de afgekoelde plak in repen en bewaar ze in een luchtdichte plastic bak.
Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 17 g | Sugar: 5 g