Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 125 gram appelstroop
- 225 gram havermout
- 100 gram noten in stukjes hakken (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, pistachenoten)
- 12 abrikozen gedroogde in stukjes
Instructies
- Smelt de boter en stroop in een pannetje op laag vuur.
- Meng in een kom de havermout, noten en gedroogde abrikozen.
- Als de boter en stroop helemaal gesmolten zijn, deze goed roeren en dan van het vuur afhalen.
- Het havermoutmengsel in het pannetje overdoen en goed mengen met het botermengsel.
- Leg onderop een cakevorm een strook bakpapier dat over de zijranden heen valt en giet het mengsel erin.
- Het mengsel moet een hoogte hebben van ongeveer anderhalve c.m., dit met de bolle kant van een lepel aandrukken en gladstrijken.
- In een oven van 170-180 graden Celsius bakken gedurende 20 minuten, tot de havermoutplak een middenbruine kleur heeft.
- Haal cakevorm uit de oven en trek bakpapier er voorzichtig uit, samen met de havermoutplak.
- Leg op een rooster en laat 2 uur afkoelen.
- Snij in repen. Bewaar in een goed afgesloten plastic bak.