Hawaï Rijst
Allerhande 2002
Equipment
- ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)
- Hapjespan
Ingrediënten
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
- Ui pellen en fijnsnijden.
- Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen.
- Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden.
- Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen.
- Kruiden fijnhakken.
- In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken.
- Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
- Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat.
- Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Ovenschaal invetten.
- Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem.
- Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas.
- Zo nog een laag maken.
- Tot gebruik afgedekt bewaren.
- Oven voorverwarmen op 220 °C.
- Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 71 g | Protein: 34 g | Vet: 20 g