Hazelnoot-Chocoladetaart met Sinaasappellikeur

Hazelnoot-chocoladetaart met sinaasappel, gegarneerd met dunne plakjes sinaasappel en gekonfijte sinaasappelschil, geserveerd op een kleurrijke schaal.

Hazelnoot-Chocoladetaart met Sinaasappellikeur

Een rijke hazelnoot-chocoladetaart met een vleugje sinaasappel en een krokante deegbodem. Perfect voor een feestelijke gelegenheid!
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 85 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g suiker
  • Schil van ½ sinaasappel geraspt
  • 2 eieren losgeklopt
  • 200 g gehakte geroosterde hazelnoten
  • 85 g chocolade geraspt
  • 1 eetlepel bloem gezeefd
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • ½ basisrecept harde Wenerdeeg
  • Dunne plakjes sinaasappel gehalveerd
  • Lange dunne sliertjes schil van ½ sinaasappel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de geraspte sinaasappelschil en de losgeklopte eieren toe.
  • Voeg vervolgens de hazelnoten, geraspte chocolade, gezeefde bloem en sinaasappellikeur toe.
  • Spatel alles voorzichtig door elkaar (niet kloppen).
  • Rol het deeg uit tot een cirkel van 28 cm in diameter en bekleed hiermee de ingevette springvorm.
  • Schenk het botermengsel op de deegbodem en strijk het glad.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 30 minuten, totdat deze gaar en mooi bruin is.
  • Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
  • Blancheer de dunne sliertjes sinaasappelschil gedurende 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Bind de afgekoelde sliertjes samen tot een decoratief strikje.
  • Garneer de taart met de sinaasappelschil-strikjes en plakjes sinaasappel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke toets.
Wijnadvies:
Een glas zoete dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise past perfect bij de rijke smaken van hazelnoot en chocolade.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 26 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Gebak / Noten / Taart
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Winter