Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de geraspte sinaasappelschil en de losgeklopte eieren toe.
Voeg vervolgens de hazelnoten, geraspte chocolade, gezeefde bloem en sinaasappellikeur toe.
Spatel alles voorzichtig door elkaar (niet kloppen).
Rol het deeg uit tot een cirkel van 28 cm in diameter en bekleed hiermee de ingevette springvorm.
Schenk het botermengsel op de deegbodem en strijk het glad.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 30 minuten, totdat deze gaar en mooi bruin is.
Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
Blancheer de dunne sliertjes sinaasappelschil gedurende 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Bind de afgekoelde sliertjes samen tot een decoratief strikje.
Garneer de taart met de sinaasappelschil-strikjes en plakjes sinaasappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke toets.Wijnadvies:Een glas zoete dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise past perfect bij de rijke smaken van hazelnoot en chocolade.