Hazelnoot-Chocoladetaart met Sinaasappel
Ingrediënten
- 85 gram roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- Schil van 0.5 sinaasappel geraspt
- 2 eieren losgeklopt
- 200 gram gehakte geroosterde hazelnoten
- 85 gram chocolade geraspt
- 1 eetlepel bloem gezeefd
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- ½ basisrecept harde Wenerdeeg
- Dunne plakjes sinaasappel gehalveerd
- Lange dunne sliertjes schil van 0.5 sinaasappel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil en losgeklopte eieren toe.
- Voeg vervolgens noten, chocolade, gezeefde bloem en sinaasappellikeur toe.
- Spatel alles voorzichtig door elkaar (niet kloppen).
- Rol het deeg uit tot een cirkel van 28 cm in diameter en bekleed hiermee de ingevette springvorm.
- Schenk het botermengsel op de deegbodem.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, totdat deze gaar en mooi bruin is.
- Laat de taart afkoelen.
- Blancheer de dunne sliertjes sinaasappelschil gedurende ongeveer 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
- Bind de afgekoelde schilletjes samen tot een mooi strikje.
- Garneer de taart met de strikjes en plakjes sinaasappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Sugar: 20 g