Hazelnootcake met ricotta

Hazelnootcake met ricotta

Hazelnootcake met ricotta

Een bakrecept zonder boter of olie en toch smakelijk?
Ja dat kan met dit recept
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram Ricotta
  • mespuntje zout
  • 8 gram vanillesuiker
  • 5 cl brandy/cognac/rum
  • 100 gram gemalen hazelnoten.

Instructies

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa en voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
  • Neem een bakvorm naar keuze en bepaal zelf of deze moeten worden ingevet en met paneermeel moet worden bestrooid of gebruik bakpapier.
  • Zelf gebruik ik een siliconen bakvorm.
  • Bak in oven van 180 graden.
  • Tijd afhankelijk van gekozen bakvorm (minimaal 25 minuten).

Notities / Tips / Wijnadvies

HazelNootRicottaTaa
--------------------------------------------------------------------------------------------------