Hazelnootmaantjes

Deze maantjes zijn er ook in een pinda-versie maar hazelnoten geven een heel andere, heerlijke smaak aan deze koekjes.
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 155 gram gesmolten roomboter
  • 40 gram poedersuiker
  • 270 gram bloem
  • 70 gram fijngemalen hazelnoten
  • 80 hazelnoten grof gemalen
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eigeel
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels oranjebloesemwater
  • 3 eetlepels melk

Instructies

  • Meng in een kom de bloem, zout, bakpoeder, poedersuiker, fijngemalen hazelnoten en vanille-extract.
  • Voeg de gesmolten roomboter toe en verkruimel het deeg tussen je vingers.
  • Klop het eigeel los en meng dit met de melk en het oranjebloesemwater.
  • Voeg dit toe aan het bloemmengsel en meng goed tot een deeg.
  • Kneed het deeg goed, dek het af en laat het 15 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en vorm daar balletjes van.
  • Maak van elk balletje een rolletje en vorm dat tot een maantje.
  • Bestrijk de maantjes met een beetje melk en bedek ze met de grofgehakte hazelnoten.
  • Leg de maantjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze heerlijke hazelnootmaantjes zijn geweldig als traktatie bij de koffie

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten
Land van herkomst Marokko