Hazelnootmaantjes
Deze maantjes zijn er ook in een pinda-versie maar hazelnoten geven een heel andere, heerlijke smaak aan deze koekjes.
Ingrediënten
- 155 gram gesmolten roomboter
- 40 gram poedersuiker
- 270 gram bloem
- 70 gram fijngemalen hazelnoten
- 80 hazelnoten grof gemalen
- Snufje zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eigeel
- ¼ theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels oranjebloesemwater
- 3 eetlepels melk
Instructies
- Meng in een kom de bloem, zout, bakpoeder, poedersuiker, fijngemalen hazelnoten en vanille-extract.
- Voeg de gesmolten roomboter toe en verkruimel het deeg tussen je vingers.
- Klop het eigeel los en meng dit met de melk en het oranjebloesemwater.
- Voeg dit toe aan het bloemmengsel en meng goed tot een deeg.
- Kneed het deeg goed, dek het af en laat het 15 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en vorm daar balletjes van.
- Maak van elk balletje een rolletje en vorm dat tot een maantje.
- Bestrijk de maantjes met een beetje melk en bedek ze met de grofgehakte hazelnoten.
- Leg de maantjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke hazelnootmaantjes zijn geweldig als traktatie bij de koffie
Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Sugar: 2 g