Hazelnootmakarons
Maak zelf heerlijke hazelnootmakarons met een krokante buitenkant en een zachte, luchtige binnenkant. Ook lekker met variaties!
Ingrediënten
- 125 g poedersuiker
- 150 g gemalen geroosterde hazelnoten
- ¼ tl wijnsteenzuur
- 4 eiwitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C (gasstand 3-4).
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Meng de gemalen hazelnoten en poedersuiker in een pan.
- Klop de eiwitten stijf met het wijnsteenzuur.
- Schep de geklopte eiwitten door het hazelnoot-suikermengsel.
- Verwarm het mengsel op halfhoog vuur tot het van de pan loslaat (ongeveer 5-10 minuten).
- Schep met een lepel grove bergjes deeg op de bakplaten met 5 cm tussenruimte.
- Bak de makarons 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de makarons 10 minuten afkoelen op een rooster.
- Bewaar ze 5 tot 6 dagen in een goed afgesloten trommel.
Variaties:
- Hazelnoot & AbrikozenmakaronsVouw 75 g fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg voordat je het bakt.
- Paranoten & ChocolademakaronsVervang de hazelnoten door paranoten.
- Vouw 75 g pure chocoladedruppels door het deeg voordat je het bakt.
- Amandel & CranberrymakaronsVervang de hazelnoten door amandelen.
- Vouw 75 g gedroogde cranberry's door het deeg voordat je het bakt.
- Macadamia & AnanasmakaronsVervang de hazelnoten door macadamianoten.
- Vouw 75 g fijngehakte gedroogde ananas door het deeg voordat je het bakt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de makarons met een kop verse espresso of als luxe traktatie bij de thee.
Wijnadvies:
Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 8 g