Hazelnootmakarons

Een rustieke oude houten tafel met een bord hazelnootmakarons, lichtbruin van kleur met een romige hazelnootvulling ertussen. Rondom liggen enkele gekraakte hazelnoten voor een ambachtelijke uitstraling.

Hazelnootmakarons

Maak zelf heerlijke hazelnootmakarons met een krokante buitenkant en een zachte, luchtige binnenkant. Ook lekker met variaties!
Porties: 24
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g poedersuiker
  • 150 g gemalen geroosterde hazelnoten
  • ¼ tl wijnsteenzuur
  • 4 eiwitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (gasstand 3-4).
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Meng de gemalen hazelnoten en poedersuiker in een pan.
  • Klop de eiwitten stijf met het wijnsteenzuur.
  • Schep de geklopte eiwitten door het hazelnoot-suikermengsel.
  • Verwarm het mengsel op halfhoog vuur tot het van de pan loslaat (ongeveer 5-10 minuten).
  • Schep met een lepel grove bergjes deeg op de bakplaten met 5 cm tussenruimte.
  • Bak de makarons 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de makarons 10 minuten afkoelen op een rooster.
  • Bewaar ze 5 tot 6 dagen in een goed afgesloten trommel.

Variaties:

  • Hazelnoot & AbrikozenmakaronsVouw 75 g fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg voordat je het bakt.
  • Paranoten & ChocolademakaronsVervang de hazelnoten door paranoten.
  • Vouw 75 g pure chocoladedruppels door het deeg voordat je het bakt.
  • Amandel & CranberrymakaronsVervang de hazelnoten door amandelen.
  • Vouw 75 g gedroogde cranberry's door het deeg voordat je het bakt.
  • Macadamia & AnanasmakaronsVervang de hazelnoten door macadamianoten.
  • Vouw 75 g fijngehakte gedroogde ananas door het deeg voordat je het bakt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de makarons met een kop verse espresso of als luxe traktatie bij de thee.
Wijnadvies:
Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek / Noten / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij