Hazenpeper onder pureedakje
Allerhande 2002
Equipment
- diepe ovenschaal, ca. 20 x 30 cm
Ingrediënten
- 1 bak hazenpeper 250 g
- 1 dl sherry
- 1 ei gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
- 1 bak aardappelpuree 550 g
Instructies
- Hazenpeper in ovenschaal scheppen en sherry erdoor roeren.
- Eierdooier door aardappelpuree mengen en hazenpeper met laag puree bedekken. Puree gladstrijken en ovenschotel in voorverwarmde oven (220 °C) in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip
2-4 plakjes bladerdeeg uitrollen tot lap die iets groter is dan ovenschaal.Deeg op schaal met hazenpeper leggen,randen afsnijden en stevig vastdrukken.
Bovenkant deeg met losgeklopt ei bestrijken en ovenschotel in ca. 15 minuten goudbruin bakken.