Hazenrug met roomsaus

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hazenrug
  • zout
  • peper
  • boter
  • room
  • een paar sjalotjes
  • 2 eierdooiers

Instructies

  • Zet de haas in een warme oven totdat hij bruin wordt.
  • Giet er dan gesmolten boter over en 60 gram room, de sjalotjes [niet fijngesneden] en 2 glazen witte wijn.
  • Na ¾ uur is de haas gaar.
  • Doe er nu nog 80 gram room bij en zet de pan bovenop een vuur tot dat de saus begint te koken.
  • Uitdraaien voor het zover is.
  • In een bak 2 eierdooiers kloppen en langzaam, al kloppende, de saus toevoegen.
  • Dan terug gieten in de pan en op een heel klein vuurtje laten indikken.
  • De hazenrug er uitnemen, de stukken los maken van het been.
  • Op een warme schotel leggen en de saus erovergieten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees / Wild