Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten tijmsaus
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 250 gr sjalotjes
- 7,5 gr tijm verse
- 1 sinaasappel
- 50 g boter
- 4 eetlepels whisky slijter
- ½ pot marmelade met whisky
- 4 hazenrugfilets a ca. 250 g
- 4 plakken Jambon d'Ardenne ham
Instructies
- Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden.
- Tijmblaadjes van takjes rissen.
- Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
- In pan 25 g boter verhitten ensjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken.
- Helft van whisky erover schenken en ca. 2minuten laten sudderen.
- Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen.
- Sjalotjes in ca. 10minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen.
- Marmelade erdoor scheppen.
- Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terug klappen dat filets overal even dik zijn.
- Rond elke filet plakje ham wikkelen.
- Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
- Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- Oven voorverwarmen op 150 °C.
- In koekenpan rest van boter verhitten.
- Filets in ca. 2 minuten bruinbakken.
- Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
- Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen.
- Sjalottensaus erdoor roeren en even mee warmen.
- Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen.
- Sjalottenmarmelade in midden scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met knolselderijpuree.
Voedingswaarden
Calories: 445 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 37 g | Vet: 17 g