Hazenrugfilet met gebakken appel

AllerHande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g hazenrugfilet
  • 2 uien
  • 1 grote appel Goudreinette,
  • 25 g boter of margarine,
  • 6 plakjes ontbijtspek ca. 30 g,

Instructies

  • Hazenrugfilet in plakken van 3 cm snijden en droogdeppen met keukenpapier.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Appel schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en in ringen van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Hazenrugfiletplakjes in ca. 2 à 3 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
  • Warm houden in aluminiumfolie.
  • In braadvet spek in ca. 3 minuten knapperig bakken.
  • Uiringen toevoegen en ca. 4 minuten meebakken tot ze licht beginnen te kleuren.
  • Appelplakjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Hazenrugfiletplakjes bestrooien met zout en peper.
  • Plakjes appel en ui over twee borden verdelen.
  • Hazenrugfiletplakjes erop leggen.
  • Garneren met spekplakjes.
  • Serveren met aardappelpuree en rode kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Extra aanwijzing Snel te maken