Hazepeper op z'n Brussels
Ingrediënten
Instructies
- Doe de reuzel in een grote pan en laat deze op laag vuur uitsmelten.
- Zet het vuur dan hoger en braad de stukken haas in ± 5 minuten snel aan alle kanten bruin.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de uien, de sjalotten, de wortelen en de selder toe en laat alles met het bier aan de kook komen.
- Doe er de jeneverbessen, de geschilde ui, de in vieren gesneden appelen en het kruidentuiltje bij, laat alles weer aan de kook komen en zet het vuur dan lager.
- Laat het gerecht in ± 60 minuten tegen het kookpunt aan gaar worden.
- Haal de stukken haas met een schuimspaan uit de pan en houd ze in een andere pan op zeer laag vuur warm.
- Kook de vloeistof 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg dan de bessengelei en de boter toe en roer het geheel met een houten lepel goed door elkaar.
- Zeef de saus en schenk deze over de stukken haas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer zeer heet, met gekookte aardappelen.