Hazepeper op z'n Brussels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 haas in stukken
  • 100 gr reuzel
  • 2 uien
  • 4 sjalotten
  • 2 wortelen
  • 5 jeneverbessen
  • 500 gr appels
  • selder
  • 1 kruidentuiltje
  • tijm
  • laurier
  • peterselie
  • ¾ liter bruin bier
  • 1 eetlepel rode bessengelei
  • 50 gr boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de reuzel in een grote pan en laat deze op laag vuur uitsmelten.
  • Zet het vuur dan hoger en braad de stukken haas in ± 5 minuten snel aan alle kanten bruin.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de uien, de sjalotten, de wortelen en de selder toe en laat alles met het bier aan de kook komen.
  • Doe er de jeneverbessen, de geschilde ui, de in vieren gesneden appelen en het kruidentuiltje bij, laat alles weer aan de kook komen en zet het vuur dan lager.
  • Laat het gerecht in ± 60 minuten tegen het kookpunt aan gaar worden.
  • Haal de stukken haas met een schuimspaan uit de pan en houd ze in een andere pan op zeer laag vuur warm.
  • Kook de vloeistof 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg dan de bessengelei en de boter toe en roer het geheel met een houten lepel goed door elkaar.
  • Zeef de saus en schenk deze over de stukken haas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer zeer heet, met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst België