Heerlijke Chinese Kippensoep met Shiitakes en Peultjes

Chinese Kippensoep

Heerlijke Chinese Kippensoep met Shiitakes en Peultjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ rode peper in dunne schijfjes (met of zonder zaadjes)
  • 1 winterpeen in lucifer dunne reepjes gesneden
  • 1 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 kipfilet
  • 6 eetlepels sherry
  • 50 gram shiitakes in plakjes gesneden
  • 50 gram peultjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 liter water

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de rode peper in hele dunne schijfjes.
  • Snijd de winterpeen in lucifer dunne reepjes.
  • Schil en rasp de gember.
  • Snijd de shiitakes in plakjes en de peultjes in helften.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Bouillon Koken:

  • Leg de kipfilet samen met de reepjes winterpeen, rode peper en geraspte gember in een grote kookpan.
  • Voeg 1 liter water en de sherry toe en breng aan de kook.

Kipfilet Snijden:

  • Laat de kipfilet koken tot deze gaar is (ongeveer 10 minuten).
  • Haal de gare kipfilet uit de bouillon, snijd deze doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
  • Doe de plakjes kipfilet terug in de bouillon.

Groenten Toevoegen:

  • Voeg de shiitakes en peultjes toe aan de bouillon en laat nog een paar minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

Afwerking:

  • Voeg de ringetjes bosui toe aan de soep.
  • Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.

Serveren:

  • Schep de soep in kommen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 3 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep
Land van herkomst China