Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote kookpan
- scherp mes
Ingrediënten
- ½ rode peper in dunne schijfjes (met of zonder zaadjes)
- 1 winterpeen in lucifer dunne reepjes gesneden
- 1 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 kipfilet
- 6 eetlepels sherry
- 50 gram shiitakes in plakjes gesneden
- 50 gram peultjes schoongemaakt en gehalveerd
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 liter water
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd de rode peper in hele dunne schijfjes.
- Snijd de winterpeen in lucifer dunne reepjes.
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de shiitakes in plakjes en de peultjes in helften.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Bouillon Koken:
- Leg de kipfilet samen met de reepjes winterpeen, rode peper en geraspte gember in een grote kookpan.
- Voeg 1 liter water en de sherry toe en breng aan de kook.
Kipfilet Snijden:
- Laat de kipfilet koken tot deze gaar is (ongeveer 10 minuten).
- Haal de gare kipfilet uit de bouillon, snijd deze doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
- Doe de plakjes kipfilet terug in de bouillon.
Groenten Toevoegen:
- Voeg de shiitakes en peultjes toe aan de bouillon en laat nog een paar minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Afwerking:
- Voeg de ringetjes bosui toe aan de soep.
- Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.
Serveren:
- Schep de soep in kommen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 3 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g