Heerlijke Chocolade Mini Cakes

Heerlijke Chocolade Mini Cakes

Luchtige en smaakvolle chocolade mini cakes met een rijke cacao- en chocoladeboost, perfect als zoete traktatie voor elk moment.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel chocoladesaus
  • 2 eetlepels cacao
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 350 gram meel
  • 5 eieren
  • Bakpoeder 1 zakje
  • Chocoladebolletjes naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Meng de zonnebloemolie, vanillesuiker en suiker goed door elkaar.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel goed.
  • Voeg de chocoladesaus en chocoladebolletjes toe en roer goed door.
  • Meng het bakpoeder met de cacao en het meel.
  • Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het natte mengsel en roer goed.
  • Schep de papieren bakvormpjes voor iets meer dan de helft vol met het beslag.
  • Zet de bakvormpjes in de voorverwarmde oven.
  • Bak de cakejes totdat een satéprikker er droog uitkomt (ongeveer 25 minuten).
  • Laat de cakejes goed afkoelen voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de chocolade mini cakes met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra verwennerij.
Wijnadvies:

Een zoete rode wijn zoals een Ruby Port past uitstekend bij de rijke chocolade smaak.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Dessert - Nagerecht / Koek / Noten
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden