Heerlijke Chocolade Mini Cakes
Luchtige en smaakvolle chocolade mini cakes met een rijke cacao- en chocoladeboost, perfect als zoete traktatie voor elk moment.
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel chocoladesaus
- 2 eetlepels cacao
- 2 zakjes vanillesuiker
- 350 gram meel
- 5 eieren
- Bakpoeder 1 zakje
- Chocoladebolletjes naar wens
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Meng de zonnebloemolie, vanillesuiker en suiker goed door elkaar.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel goed.
- Voeg de chocoladesaus en chocoladebolletjes toe en roer goed door.
- Meng het bakpoeder met de cacao en het meel.
- Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het natte mengsel en roer goed.
- Schep de papieren bakvormpjes voor iets meer dan de helft vol met het beslag.
- Zet de bakvormpjes in de voorverwarmde oven.
- Bak de cakejes totdat een satéprikker er droog uitkomt (ongeveer 25 minuten).
- Laat de cakejes goed afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de chocolade mini cakes met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra verwennerij. Wijnadvies:
Een zoete rode wijn zoals een Ruby Port past uitstekend bij de rijke chocolade smaak.
Serveer de chocolade mini cakes met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra verwennerij. Wijnadvies:
Een zoete rode wijn zoals een Ruby Port past uitstekend bij de rijke chocolade smaak.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 35 g