Heerlijke Mixed Grill met Gegrilde Groenten

Heerlijke Mixed Grill met Gegrilde Groenten

Porties: 4
inclusief marinadetijd 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grill (of barbecue)
  • spiesen
  • Keukenkwast

Ingrediënten

  • 4 lamskoteletjes
  • 4 merguez worstjes
  • 4 kleine worstjes
  • 250 gram varkenslever in blokjes van 2x2 cm
  • 4 dikke plakken ham
  • 4 gehalveerde tomaten
  • 4 lente-uitjes
  • Zout naar smaak

Voor de kruidenmarinade:

  • 6 el olijfolie
  • 6 verkruimelde blaadjes salie
  • 2 verkruimelde jeneverbessen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el fijngehakte groene peper

Voor de honingmarinade:

  • 2 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker

Instructies

  • Vermeng alle ingrediënten voor de kruidenmarinade in een mengkom.
  • Vermeng alle ingrediënten voor de honingmarinade in een aparte kom.
  • Snijd eventuele vetrandjes van het vlees in tot op het vlees.
  • Leg de lamskoteletjes, merguez, worstjes, varkenslever en de groenten in de kruidenmarinade en laat deze ongeveer 10 minuten intrekken.
  • Steek de leverblokjes aan spiesen.
  • Wrijf de ham vlak voor het roosteren in met de honingmarinade.
  • Rooster het vlees en de groenten op de grill of barbecue.
  • Rooster de leverblokjes en worstjes ongeveer 8 minuten, de lamskoteletjes en merguez ongeveer 10-12 minuten, en de hamplakken ongeveer 8-10 minuten.
  • Rooster de tomaten ongeveer 8 minuten en de lente-uitjes ongeveer 5 minuten.
  • Bestrooi het vlees en de groenten met zout voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een volle rode wijn zoals een Syrah of een Malbec past uitstekend bij deze mixed grill.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij