Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grill (of barbecue)
- spiesen
- Keukenkwast
Ingrediënten
- 4 lamskoteletjes
- 4 merguez worstjes
- 4 kleine worstjes
- 250 gram varkenslever in blokjes van 2x2 cm
- 4 dikke plakken ham
- 4 gehalveerde tomaten
- 4 lente-uitjes
- Zout naar smaak
Voor de kruidenmarinade:
- 6 el olijfolie
- 6 verkruimelde blaadjes salie
- 2 verkruimelde jeneverbessen
- 1 takje rozemarijn
- 1 el fijngehakte groene peper
Voor de honingmarinade:
- 2 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el bruine basterdsuiker
Instructies
- Vermeng alle ingrediënten voor de kruidenmarinade in een mengkom.
- Vermeng alle ingrediënten voor de honingmarinade in een aparte kom.
- Snijd eventuele vetrandjes van het vlees in tot op het vlees.
- Leg de lamskoteletjes, merguez, worstjes, varkenslever en de groenten in de kruidenmarinade en laat deze ongeveer 10 minuten intrekken.
- Steek de leverblokjes aan spiesen.
- Wrijf de ham vlak voor het roosteren in met de honingmarinade.
- Rooster het vlees en de groenten op de grill of barbecue.
- Rooster de leverblokjes en worstjes ongeveer 8 minuten, de lamskoteletjes en merguez ongeveer 10-12 minuten, en de hamplakken ongeveer 8-10 minuten.
- Rooster de tomaten ongeveer 8 minuten en de lente-uitjes ongeveer 5 minuten.
- Bestrooi het vlees en de groenten met zout voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Syrah of een Malbec past uitstekend bij deze mixed grill.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g