Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote stoofpan met deksel
- scherp mes
Ingrediƫnten
- 2 tenen knoflook fijn gesneden
- 2 uien fijn gesneden
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 200 gr spekreepjes
- 200 gr wortelen in kleine stukjes gesneden
- 300 gr aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 375 gr witte bonen uit pot/blik uitgelekt
- 750 gr runderlappen in blokjes gesneden
- Flink stuk roomboter voor het aanbakken
Instructies
- Smelt een flink stuk roomboter in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Voeg de spekreepjes, wortelen, uien en knoflook toe aan de pan en bak alles zachtjes aan gedurende 1 uur, terwijl je regelmatig roert om aanbranden te voorkomen.
- Voeg na 1 uur de runderlappen, tomaten, aardappelen en witte bonen toe aan de pan.
- Zet het vuur hoog totdat het geheel begint te pruttelen.
- Zodra alles goed aan de kook is gebracht, zet je het vuur laag en laat je de stoofpot 4-5 uur sudderen op een lage pit, met het deksel op de pan.
- Roer af en toe om te voorkomen dat het aan de bodem blijft plakken.
- Na het sudderen is het vlees heerlijk mals en zijn de smaken goed ingetrokken.
- Serveer de stoofpot direct uit de pan en geniet van een hartverwarmende maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze rijke stoofpot gaat uitstekend samen met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g