Heerlijke Spinazietaart met Gehakt en Bladerdeeg
Geniet van deze verrukkelijke spinazietaart met gehakt, perfect voor een gezellige lunch of een snel diner.
Ingrediënten
- 1 sjalot klein gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 4 eieren
- 5 bladen bladerdeeg ontdooid
- 125 ml crème fraîche
- 200 gr geraspte kaas
- 250 gr gehakt
- 450 gr diepvries spinazie ontdooid en goed uitgelekt
- 1 el Provençaalse kruiden
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (onderwarmte).
- Rul het gehakt in een koekenpan samen met de gesneden sjalot, knoflook, tomaat en Provençaalse kruiden.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zorg ervoor dat de spinazie goed is uitgelekt en meng deze in een grote kom met de gebakken gehaktmix, eieren, crème fraîche en geraspte kaas.
- Bekleed een bakvorm met de ontdooide bladerdeegbladen, houd een paar bladen achter om de taart af te dekken.
- Giet het spinaziemengsel in de bakvorm en maak een rasterpatroon bovenop met de overgebleven bladerdeegreepjes.
- Zet de taart 10 minuten in de oven op onderwarmte.
- Schakel daarna de oven over naar boven- en onderwarmte en bak de taart nog 30 minuten af, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer deze hartige taart met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 28 g | Vet: 31 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 3 g