Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) olijfolie met truffelaroma
  • 300 g oesterzwammen
  • 200 g champignons uit blik of vers
  • 1,5 liter water
  • 3 bouillonblokjes
  • Een flinke snuf peper en zout
  • ½ tl peterselie
  • 2 stengels bosui het groene deel

Instructies

  • Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukjes.
  • Giet de champignons uit blik af en spoel ze goed af, laat ze even uitlekken.
  • Verhit 1 el olijfolie met truffelaroma in een pan.
  • Voeg de champignons en oesterzwammen toe en bak deze een paar minuutjes mee.
  • Kook 1,5 liter water in de waterkoker.
  • Giet dit vervolgens bij de champignons en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Breng de champignonsoep aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  • Proef en breng op smaak met peper, zout en peterselie.
  • Verdeel de soep over 4 kommen.
  • Knip de bosui in ringetjes en garneer de soep met wat bosui en eventueel nog een beetje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch