Heldere gemberbouillon met eendenborst

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stengel sereh
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot gevogeltefond 380 ml
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eendenborstfilet ca. 200 g
  • 1 bosuitje
  • 7,5 gr koriander verse
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma

Instructies

  • Citroengras in lengte halveren.
  • Gember schillen en in plakjes snijden.
  • Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken.
  • In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen.
  • Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen.
  • Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
  • Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden.
  • Filet in smalle reepjes snijden.
  • Bosuitje schuin in ringen snijden.
  • Korianderblad van steeltjes plukken.
  • Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen.
  • Bouillon door zeef in maatkan schenken.
  • Hete bouillon in soepborden scheppen.
  • Het vlees gaart zo in de bouillon.
  • In elk bord beetje chiliolie druppelen.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 17 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Eend / Gevogelte / Voorgerechten