Heldere groentesoep met tartaarballetjes van Allerhande
AllerHande 1996
Ingrediënten
- 150 g tartaar
- ½ theelepel gehaktkruiden
- 50 g sperziebonen
- 1 rode paprika
- 2 vleesbouillontabletten
- 150 gram fijne soepgroenten
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Kruiden door tartaar mengen.
- Tartaar tot kleine balletjes rollen.
- Sperziebonen wassen, schoonmaken en in stukjes van 1/2 cm snijden.
- Paprika wassen, schoonmaken en in smalle reepjes snijden.
- Reepjes in kleine blokjes snijden.
- In pan 1 liter water aan de kook brengen.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen.
- Tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroenten afgedekt ca. 8 minuten zachtjes meekoken. Paprikastukjes toevoegen en op laag vuur onafgedekt nog ca. 1 minuut laten meekoken.
- Op smaak brengen met peper.
- Soep over vier borden verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood, gegratineerd met kaas.