Heldere groentesoep met tartaarballetjes van Allerhande

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g tartaar
  • ½ theelepel gehaktkruiden
  • 50 g sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 150 gram fijne soepgroenten
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Kruiden door tartaar mengen.
  • Tartaar tot kleine balletjes rollen.
  • Sperziebonen wassen, schoonmaken en in stukjes van 1/2 cm snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in smalle reepjes snijden.
  • Reepjes in kleine blokjes snijden.
  • In pan 1 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroenten afgedekt ca. 8 minuten zachtjes meekoken. Paprikastukjes toevoegen en op laag vuur onafgedekt nog ca. 1 minuut laten meekoken.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Soep over vier borden verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met stokbrood, gegratineerd met kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten