Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol rond bladerdeeg Ø 26 cm
- 70 gram chocolade
- Steunvulling bijvoorbeeld gedroogde bonen of keramische knikkers
- 500 ml melk
- 50 gram suiker
- 1 ei
- Merg van 1 vanillestokje
- 35 gram custardpoeder
- 250 ml slagroom geklopt
- 2 doosjes aardbeien schoongemaakt (bij 6 aardbeien laat het groene kroontje zitten)
- 1 zakje geleipoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
- Bekleed een ingevette bakvorm met bakpapier en leg hier het bladerdeeg in.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een steunvulling bovenop.
- Bak de bodem 15 minuten in de oven.
- Verwijder vervolgens de steunvulling en bak de bodem nog 5 minuten.
- Laat de bodem afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de stoomoven op 90°C gedurende ongeveer 6 minuten.
- Bestrijk de binnenkant van de afgekoelde bodem met de gesmolten chocolade en laat verder afkoelen.
- Breng de melk aan de kook, maar houd 4 eetlepels apart.
- Meng de custard met de suiker, het ei en de 4 eetlepels koude melk.
- Voeg het merg van het vanillestokje toe aan de hete melk.
- Meng 4 eetlepels hete melk met het custardmengsel en voeg vervolgens alles toe aan de hete melk.
- Laat kort doorkoken en blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
- Laat de custard afkoelen.
- Klop de slagroom stevig en spatel dit door de afgekoelde custard.
- Verdeel de crème over de bodem en bedek met de schoongemaakte aardbeien.
- Leg enkele aardbeien met het groene kroontje bovenop.
- Maak de afdekgelei volgens de instructies op de verpakking en gebruik een bakpenseel om de aardbeien mooi te lakken met de gelei.
- Geniet van deze heerlijke aardbeien custard taart als perfect dessert!