Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hemelse Aardbeien Custard Taart
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
bakvorm
Bakpapier
Ingrediënten
▢
1
rol rond bladerdeeg
Ø 26 cm
▢
70
gram
chocolade
▢
Steunvulling
bijvoorbeeld gedroogde bonen of keramische knikkers
▢
500
ml
melk
▢
50
gram
suiker
▢
1
ei
▢
Merg van 1 vanillestokje
▢
35
gram
custardpoeder
▢
250
ml
slagroom
geklopt
▢
2
doosjes aardbeien
schoongemaakt (bij 6 aardbeien laat het groene kroontje zitten)
▢
1
zakje
geleipoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
Bekleed een ingevette bakvorm met bakpapier en leg hier het bladerdeeg in.
Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een steunvulling bovenop.
Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Verwijder vervolgens de steunvulling en bak de bodem nog 5 minuten.
Laat de bodem afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de stoomoven op 90°C gedurende ongeveer 6 minuten.
Bestrijk de binnenkant van de afgekoelde bodem met de gesmolten chocolade en laat verder afkoelen.
Breng de melk aan de kook, maar houd 4 eetlepels apart.
Meng de custard met de suiker, het ei en de 4 eetlepels koude melk.
Voeg het merg van het vanillestokje toe aan de hete melk.
Meng 4 eetlepels hete melk met het custardmengsel en voeg vervolgens alles toe aan de hete melk.
Laat kort doorkoken en blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
Laat de custard afkoelen.
Klop de slagroom stevig en spatel dit door de afgekoelde custard.
Verdeel de crème over de bodem en bedek met de schoongemaakte aardbeien.
Leg enkele aardbeien met het groene kroontje bovenop.
Maak de afdekgelei volgens de instructies op de verpakking en gebruik een bakpenseel om de aardbeien mooi te lakken met de gelei.
Geniet van deze heerlijke aardbeien custard taart als perfect dessert!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch