Hemelse Amerikaanse Chocolade-Pecantaart
Ingrediënten
- 200 g boter
- 3 repen pure chocolade à 100 g
- 1 reep melkchocolade van 100 g
- 4 eieren
- 200 g donkere basterdsuiker
- 200 g zelfrijzend bakmeel of glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 240 g pecannoten of 200 g walnoten
- 125 ml slagroom of lactosevrije slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snijd de boter in blokjes en smelt deze in een steelpan met dikke bodem.
- Breek 200 g pure chocolade en de melkchocolade boven de steelpan.
- Zet de pan op een heel laag vuur en laat de chocolade en boter zachtjes smelten.
- Roer regelmatig om.
- Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
- Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze los.
- Meng de basterdsuiker en een halve theelepel zout erdoor.
- Voeg ook het chocolademengsel toe en roer goed.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en schep met een lepel of spatel door het beslag.
- Breek de noten in stukjes en voeg ze toe aan het beslag.
- Bewaar 12 mooie noten voor de garnering.
- Bekleed een bakvorm of lage ovenschaal (2 liter) met bakpapier en schep het beslag erin.
- Strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
- Haal de taart uit de oven en laat hem 1 uur afkoelen.
- Til de afgekoelde taart uit de vorm en keer voorzichtig om.
- Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan, voeg de slagroom toe en laat op een laag vuur al roerend smelten.
- Laat iets afkoelen.
- Giet het chocolade-slagroommengsel voorzichtig over de taart zodat de bovenkant en zijkanten bedekt worden.
- Strijk indien nodig met een spatel verder uit.
- Versier de taart met de bewaarde noten en eventuele andere versiersels.
- Laat het glazuur opstijven in de koelkast en snijd de taart vervolgens in 12 stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete rode wijn zoals een Ruby Port of een fruitige rode wijn zoals een Merlot zou perfect samengaan met de rijke chocoladesmaken van deze taart.Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 7 g | Vet: 38 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 23 g