Hemelse Bossche Bol Traktatie

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Soezen:

  • 200 gram ei
  • 200 milliliter water
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • Snuf zout

Chocoladefondant:

  • 275 gram pure chocolade
  • 200 gram suiker
  • 150 milliliter water
  • 15 gram cacao

Slagroom:

  • 600 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Instructies

  • Breng water met boter aan de kook in een pan.
  • Voeg vervolgens bloem en zout toe en roer goed door.
  • Laat het beslag garen totdat het dikker wordt en aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Haal van het vuur en voeg één voor één de eieren toe, meng goed na elke toevoeging.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een grote spuitmond en spuit acht gelijke bollen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de soezen ongeveer 21 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
  • Klop de slagroom met suiker op tot stijve pieken.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een kleine spuitmond en bewaar in de koelkast.
  • Breng water, suiker en cacao aan de kook in een pan.
  • Voeg de pure chocolade toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Maak een klein gaatje aan de onderkant van elke soes en vul ze royaal met de opgeklopte slagroom.
  • Doop vervolgens de gevulde soezen ondersteboven in de chocoladefondant en laat ze afkoelen tot de chocolade gestold is.
  • Geniet van deze overheerlijke, zelfgemaakte Bossche Bollen als heerlijke traktatie bij de koffie of als dessert na een smakelijk diner!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete dessertwijn zoals een Pedro Ximénez sherry vormt een heerlijke combinatie met deze weelderige Bossche Bollen.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 35 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Brabant