Hemelse Chocolade Swirl Cake
Equipment
- Cakevorm van 30 cm
- Keukenmixer (met garde)
- spuitzak (met kartelmond)
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 250 gram kristalsuiker
- 250 gram roomboter op kamertemperatuur
- 5 eieren op kamertemperatuur
- 3 theelepels cacao
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel melk
- 1 vanilleboon
- ¼ theelepel zout
- Chocoladekoeken of Kanjers chocoladekoeken
Botercrème:
- 100 gram roomboter kamertemperatuur
- 100 gram poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- In een mengkom, mix de roomboter en suiker samen.
- Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
- Voeg het merg en zout toe aan de kom.
- Mix gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel.
- Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
- Voeg dan de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad cakebeslag.
- Giet een derde van het beslag in de cakevorm bekleed met bakpapier.
- Neem nog een derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
- Meng in een klein kommetje de cacao met melk tot goed gemengd.
- Spatel dit cacaomengsel door het apart gehouden beslag.
- Giet dit mengsel over het vanillebeslag in de cakevorm.
- Voeg de rest van het vanillebeslag toe bovenop het cacaobeslag.
- Strijk het beslag glad.
- Gebruik de achterkant van een Siliconen Spatel om door het beslag te gaan voor een swirl-effect (wij adviseren vijf krullen).
- Strijk nogmaals glad.
- Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Controleer de gaarheid met een satéprikker.
- Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
- Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
- Voor de botercrème, klop je de zachte boter in een kom luchtig met een keukenmixer of een stevige garde.
- Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop opnieuw luchtig.
- Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot een luchtige crème.
- De botercrème is klaar wanneer de boter en suiker goed gemengd zijn.
- Voeg de suiker in twee delen toe om klontjes te voorkomen.
- De crème moet zacht zijn zonder korrels.
- Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond en spuit toeven botercrème op de cake.
- Maak de cake af door de chocoladekoeken te breken en in de bovenkant te steken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Ruby Port past goed bij deze rijke cake.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 25 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 28 g