Hemelse Chocolademousse Deluxe
Equipment
- Mengkommen
- koelkastvorm
Ingrediënten
- 8 eiwitten
- 250 g suiker
- 8 eidooiers
- 400 g chocolade naar keuze, bijvoorbeeld pure chocolade
- 1 liter ongezoete slagroom
Instructies
- Klop de eiwitten met de suiker in een schone, vetvrije kom tot je stijf schuim hebt.
- Voeg de eidooiers toe aan het eiwitmengsel en blijf kloppen tot je een luchtig beslag hebt.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het glad en vloeibaar is.
- Roer de gesmolten chocolade voorzichtig door het eiwit-dooiermengsel tot alles goed gemengd is.
- Klop de ongezoete slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
- Verdeel de chocolademousse over een koelkastvorm.
- Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze decadente chocolademousse is perfect voor speciale gelegenheden.