Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hemelse Chocolademousse Deluxe
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
opstijven in de koelkast
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkommen
Spatel
koelkastvorm
Ingrediënten
▢
8
eiwitten
▢
250
g
suiker
▢
8
eidooiers
▢
400
g
chocolade
naar keuze, bijvoorbeeld pure chocolade
▢
1
liter
ongezoete slagroom
Instructies
Klop de eiwitten met de suiker in een schone, vetvrije kom tot je stijf schuim hebt.
Voeg de eidooiers toe aan het eiwitmengsel en blijf kloppen tot je een luchtig beslag hebt.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het glad en vloeibaar is.
Roer de gesmolten chocolade voorzichtig door het eiwit-dooiermengsel tot alles goed gemengd is.
Klop de ongezoete slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
Verdeel de chocolademousse over een koelkastvorm.
Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze decadente chocolademousse is perfect voor speciale gelegenheden.
Wijnadvies:
Serveer het met een scheutje likeur, zoals Grand Marnier of Amaretto, en geniet ervan met een glas rode dessertwijn, zoals een Tawny Port.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch