Hemelse Chocolademousse Deluxe

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
opstijven in de koelkast 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 8 eidooiers
  • 400 g chocolade naar keuze, bijvoorbeeld pure chocolade
  • 1 liter ongezoete slagroom

Instructies

  • Klop de eiwitten met de suiker in een schone, vetvrije kom tot je stijf schuim hebt.
  • Voeg de eidooiers toe aan het eiwitmengsel en blijf kloppen tot je een luchtig beslag hebt.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het glad en vloeibaar is.
  • Roer de gesmolten chocolade voorzichtig door het eiwit-dooiermengsel tot alles goed gemengd is.
  • Klop de ongezoete slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
  • Verdeel de chocolademousse over een koelkastvorm.
  • Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze decadente chocolademousse is perfect voor speciale gelegenheden.

Wijnadvies:

Serveer het met een scheutje likeur, zoals Grand Marnier of Amaretto, en geniet ervan met een glas rode dessertwijn, zoals een Tawny Port.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch