Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hittebestendige folie
Ingrediënten
- 750 ml room
- 2 vanillestokjes
- 9 eidooiers
- 120 gram suiker
Instructies
- Schraap de vanillestokjes open en voeg ze toe aan de room.
- Breng het room-vanillemengsel zachtjes aan de kook en laat het vervolgens doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en zet het even opzij om af te koelen.
- Meng in een aparte kom de eidooiers met de suiker en klop stevig tot het mengsel lichter van kleur wordt en de suiker volledig is opgenomen.
- Giet de warme room geleidelijk bij het eidooiermengsel en meng goed tot je een gladde massa hebt.
- Verdeel het mengsel over stoomovenpan(nen) of verschillende schaaltjes.
- Dek de pan af met hittebestendige folie en stoom de crème brûlée op 98°C gedurende 15 minuten.
- Haal de crème brûlée uit de stoomoven en laat het enkele uren afkoelen in de koelkast totdat het volledig is opgesteven.
- Net voor het serveren strooi je een royale laag suiker over de afgekoelde crème brûlée en brand je de suiker met een crème brûlée brander tot een mooie karamel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de crème brûlée direct na het branden van de suiker voor de beste smaak en textuur. Geniet van de heerlijke combinatie van romigheid en knapperige karamel!