Hemelse Crème Brûlée

Crème brûlée

Hemelse Crème Brûlée

Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hittebestendige folie

Ingrediënten

  • 750 ml room
  • 2 vanillestokjes
  • 9 eidooiers
  • 120 gram suiker

Instructies

  • Schraap de vanillestokjes open en voeg ze toe aan de room.
  • Breng het room-vanillemengsel zachtjes aan de kook en laat het vervolgens doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en zet het even opzij om af te koelen.
  • Meng in een aparte kom de eidooiers met de suiker en klop stevig tot het mengsel lichter van kleur wordt en de suiker volledig is opgenomen.
  • Giet de warme room geleidelijk bij het eidooiermengsel en meng goed tot je een gladde massa hebt.
  • Verdeel het mengsel over stoomovenpan(nen) of verschillende schaaltjes.
  • Dek de pan af met hittebestendige folie en stoom de crème brûlée op 98°C gedurende 15 minuten.
  • Haal de crème brûlée uit de stoomoven en laat het enkele uren afkoelen in de koelkast totdat het volledig is opgesteven.
  • Net voor het serveren strooi je een royale laag suiker over de afgekoelde crème brûlée en brand je de suiker met een crème brûlée brander tot een mooie karamel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de crème brûlée direct na het branden van de suiker voor de beste smaak en textuur. Geniet van de heerlijke combinatie van romigheid en knapperige karamel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk