Gorgonzolafondue met mascarpone
Equipment
- kaasfonduepan
- réchaud
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 300 ml droge witte wijn
- 250 gram mascarpone kaas
- 400 gram gorgonzola kaas
- 2 eetlepels maïzena
- ½ zakje basilicum 15 gram
- Peper naar smaak
Instructies
- Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf de binnenkant van de fonduepan ermee in.
- Schenk de droge witte wijn in de pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de mascarpone oplossen in de warme wijn.
- Verbrokkel de gorgonzola boven de pan en roer tot alle kaas gesmolten is.
- Los de maïzena op in 2 eetlepels water, roer dit door het kaasmengsel en laat nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
- Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snijd ze in fijne reepjes.
- Breng de fondue op smaak met peper en voeg de basilicum toe.
- Zet de kaasfonduepan op het rechaud op tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dipmogelijkheden:
Blokjes Italiaans brood zoals ciabatta en focacciaSoepstengels ('grissini')
Beetgaar gekookte ravioli of gnocchi
Beetgare groene aspergetips
Olijven
Partjes verse vijg
Partjes peer (met citroensap besprenkeld)