Hemelse Modder

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • ½ liter kookroom
  • 4 eidooiers
  • ¾ ons suiker
  • 20 gram maizena
  • 1 stokje vanille
  • biscuits de Savoie
  • abrikozenjam
  • kirsch of rum,
  • geconfijte kersjes

Instructies

  • Vanillesaus maken van de melk, de room, de eierdooiers, de suiker en de maizena op de volgende manier:
  • Het vanille stokje eerst laten trekken in de melk en de room.
  • Eidooiers lang roeren met suiker.
  • Wat afgekoelde melk heel voorzichtig bijvoegen en de aangemaakte maizena.
  • In waterbad en blijven roeren.
  • In kristallen schotel de baby biscuits [biscuits de Savoie] naast elkaar leggen, dik besmeren met abrikozenjam en goed bevochtigen met kirsch of rum.
  • Dan wat afgekoelde saus er over en dan weer biscuits met jam en kirsch etc.
  • Er tussendoor in stukjes gehakte geconfijte kers strooien.
  • Het laatste de saus en dan zo hier en daar wat geslagen room om het geheel een beetje aan te kleden.
  • Niet spuiten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Nederland