Hemelse Modder
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- ½ liter melk
- ½ liter kookroom
- 4 eidooiers
- ¾ ons suiker
- 20 gram maizena
- 1 stokje vanille
- biscuits de Savoie
- abrikozenjam
- kirsch of rum,
- geconfijte kersjes
Instructies
- Vanillesaus maken van de melk, de room, de eierdooiers, de suiker en de maizena op de volgende manier:
- Het vanille stokje eerst laten trekken in de melk en de room.
- Eidooiers lang roeren met suiker.
- Wat afgekoelde melk heel voorzichtig bijvoegen en de aangemaakte maizena.
- In waterbad en blijven roeren.
- In kristallen schotel de baby biscuits [biscuits de Savoie] naast elkaar leggen, dik besmeren met abrikozenjam en goed bevochtigen met kirsch of rum.
- Dan wat afgekoelde saus er over en dan weer biscuits met jam en kirsch etc.
- Er tussendoor in stukjes gehakte geconfijte kers strooien.
- Het laatste de saus en dan zo hier en daar wat geslagen room om het geheel een beetje aan te kleden.
- Niet spuiten!