Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
- plasticfolie
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 grote stukken varkensfricandeau à 500 g
- 1 dl vleesfond
- 1 dl witte wijn
- 125 g pistachenoten
- 200 g zongedroogde tomatentapenade
- 50 g koude boter
- 6 sneetjes oud witbrood
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Pel de pistachenoten.
- Snijd de korsten van het brood.
- Maal het brood en de nootjes fijn in de keukenmachine.
- Meng de tapenade door het brood-noot mengsel.
- Dep de varkensfricandeau droog met keukenpapier.
- Wrijf het vlees in met zout en peper.
- Snijd de bovenkant van het vlees in de lengte twee keer diep in.
- Vul de inkepingen met het tapenademengsel, bewaar de rest voor later.
- Wikkel het vlees in plasticfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Laat de fricandeau ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.
- Bestrijk het vlees met olijfolie en smeer een dikke laag van het tapenademengsel op de bovenkant.
- Leg het vlees in een braadslede en schuif in het midden van een koude oven.
- Zet de oven aan op 175 °C.
- Braad het vlees in ongeveer 45 minuten gaar.
- Haal het vlees uit de oven en laat het losjes verpakt in aluminiumfolie nog ongeveer 5 minuten rusten.
- Zet de braadslede op laag vuur.
- Voeg de fond en wijn toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
- Laat de jus ongeveer 2 minuten inkoken.
- Snijd de boter in klontjes en klop deze met een garde door de jus.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
- Snijd de fricandeau voorzichtig in 8 plakken en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een elegante Pinot Noir uitstekend.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g