Herb-Crusted Pork Fricandeau with Tomato Tapenade

Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade

Herb-Crusted Pork Fricandeau with Tomato Tapenade

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 grote stukken varkensfricandeau à 500 g
  • 1 dl vleesfond
  • 1 dl witte wijn
  • 125 g pistachenoten
  • 200 g zongedroogde tomatentapenade
  • 50 g koude boter
  • 6 sneetjes oud witbrood
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Pel de pistachenoten.
  • Snijd de korsten van het brood.
  • Maal het brood en de nootjes fijn in de keukenmachine.
  • Meng de tapenade door het brood-noot mengsel.
  • Dep de varkensfricandeau droog met keukenpapier.
  • Wrijf het vlees in met zout en peper.
  • Snijd de bovenkant van het vlees in de lengte twee keer diep in.
  • Vul de inkepingen met het tapenademengsel, bewaar de rest voor later.
  • Wikkel het vlees in plasticfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Laat de fricandeau ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Bestrijk het vlees met olijfolie en smeer een dikke laag van het tapenademengsel op de bovenkant.
  • Leg het vlees in een braadslede en schuif in het midden van een koude oven.
  • Zet de oven aan op 175 °C.
  • Braad het vlees in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het losjes verpakt in aluminiumfolie nog ongeveer 5 minuten rusten.
  • Zet de braadslede op laag vuur.
  • Voeg de fond en wijn toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
  • Laat de jus ongeveer 2 minuten inkoken.
  • Snijd de boter in klontjes en klop deze met een garde door de jus.
  • Breng de jus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de fricandeau voorzichtig in 8 plakken en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een elegante Pinot Noir uitstekend.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst