Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 vellen filodeeg diepvries
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 300 g seizoensmelange paddenstoelen in stukjes gesneden
- 16 rode druiven gehalveerd
- 100 g Feta kaas verkruimeld
- 125 ml crème fraîche
- 1 ei
- 25 g boter gesmolten
- 1 bakje bieslook 25 g, fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Laat het filodeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook gedurende 30 seconden.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur.
- Meng de gehalveerde druiven door de paddenstoelen.
- Meng in een aparte kom de verkruimelde Feta met de crème fraîche.
- Splits het ei, klop de dooier los met een vork en voeg een snufje peper toe.
- Vouw het filodeeg open en snijd het in 3 gelijke stukken.
- Bestrijk het bovenste stuk filodeeg dun met gesmolten boter en leg het met de ingevette kant naar beneden in de ingevette ovenschaaltjes (Ø ca. 15 cm).
- Bestrijk de rest van de filodeegvellen een voor een met boter en bedek elk schaaltje met 3 stukken deeg, zodat het hele schaaltje bedekt is.
- Bestrijk de overhangende randen met boter.
- Verdeel het paddenstoelen-druivenmengsel over de schaaltjes.
- Schep het kaasmengsel erbovenop.
- Bak de taartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Garneer met fijngesneden bieslook voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay zou goed samengaan met dit hartige gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 8 g