Herfstige Fruitige Pannenkoekjes
Ingrediënten
- 3 appels en/of peren
- 200 g pannenkoekenmix
- 400 ml melk
- 1 ei
- 50 g boter
- Suiker
- Kaneelpoeder
- Poedersuiker optioneel, voor garnering
Instructies
- Schil de appels en/of peren en snijd vanaf het steeltje in totaal 12 dikke plakken van het fruit (zo blijft de vorm van de vrucht mooi zichtbaar).
- Verwijder de klokhuizen.
- Bestrooi de plakken appel of peer dun met suiker en kaneelpoeder.
- Klop in een beslagkom de pannenkoekenmix met melk en ei tot een dik, glad beslag.
- Smelt telkens een klontje boter in een kleine koekenpan en bak de plakken appel of peer 30 seconden per kant.
- Schenk vervolgens wat pannenkoekbeslag over de plakken (ongeveer een juslepel per pannenkoekje) en bak de onderkant goudbruin.
- Keer de pannenkoekjes voorzichtig om (eventueel met behulp van een deksel) en laat ze aan de andere kant bruin en gaar worden.
- Houd de gebakken pannenkoekjes warm.
- Stapel op elk van de vier borden 2-3 pannenkoekjes.
- Bestrooi naar wens met poedersuiker en extra kaneelpoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de appel- en peerpannenkoekjes warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.