Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 300 ml lichte kokosmelk uit blik
- 450 g bevroren pompoenblokjes
- 1 tl kaneel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 100 g crunchy speculoospasta Lotus
- 50 g noten naar keuze
Instructies
- Snijd de rijpe bananen in plakjes en doe ze in een (diepvries)zakje.
- Leg ze minstens 4 uur in de vriezer.
- Schud de kokosmelk goed.
- Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, 2/3 van de kokosmelk en eventueel een snufje zout in de keukenmachine.
- Mix gedurende ongeveer 8 minuten tot een gladde ijsconsistentie.
- Schep af en toe om met een spatel om ervoor te zorgen dat alles goed fijngemalen is.
- Schep het ijs in bollen en verdeel ze over de glazen.
- Verwarm ondertussen de speculoospasta en de resterende kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur gedurende ongeveer 1 minuut, tot er een saus ontstaat.
- Besprenkel de ijsbolletjes met de saus en bestrooi met de noten.
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 40 mg