Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
 - 300 ml lichte kokosmelk uit blik
 - 450 g bevroren pompoenblokjes
 - 1 tl kaneel
 - 1 tl koek- en speculaaskruiden
 - 100 g crunchy speculoospasta Lotus
 - 50 g noten naar keuze
 
Instructies
- Snijd de rijpe bananen in plakjes en doe ze in een (diepvries)zakje.
 - Leg ze minstens 4 uur in de vriezer.
 - Schud de kokosmelk goed.
 - Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, 2/3 van de kokosmelk en eventueel een snufje zout in de keukenmachine.
 - Mix gedurende ongeveer 8 minuten tot een gladde ijsconsistentie.
 - Schep af en toe om met een spatel om ervoor te zorgen dat alles goed fijngemalen is.
 - Schep het ijs in bollen en verdeel ze over de glazen.
 - Verwarm ondertussen de speculoospasta en de resterende kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur gedurende ongeveer 1 minuut, tot er een saus ontstaat.
 - Besprenkel de ijsbolletjes met de saus en bestrooi met de noten.
 
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 40 g
					