Herfstige Vleespastei met Pompoen
Ingrediënten
- 800 g rib-runderlappen in blokjes gesneden
- 1 eetlepel bloem plus extra om te bestuiven
- 2 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
- 1 laurierblad
- 1 theelepel gedroogde salie
- 300 ml witte wijn
- 100 ml runderbouillon van tablet
- 1 kleine pompoen ongeveer 700 g, geschild, in blokjes gesneden en pitten verwijderd
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 eierdooier losgeklopt
Instructies
- Bestrooi het vlees met peper en bloem.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de ui en bleekselderij toe en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg het laurierblad, de salie, witte wijn en runderbouillon toe.
- Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees, afgedekt met een vlamverdeler, 2 uur sudderen.
- Voeg zo nodig wat water toe.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan het vlees en laat nog eens 20-30 minuten sudderen, afgedekt, tot de pompoen zacht is.
- Breng de stoofpot op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die iets groter is dan de schaal.
- Schep het vlees met driekwart van het stoofvocht in een ovenschaal.
- Maak de randen van de schaal vochtig met water.
- Leg het deeg over de schaal en druk de randen goed aan.
- Prik gaatjes in het deeg en gebruik eventuele restjes deeg voor versiering.
- Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier.
- Bak de vleespastei in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke herfstige vleespastei met pompoen met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Shiraz, past goed bij de rijke smaken van deze vleespastei met pompoen.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g