Herfstsalade met bockbierdressing

Herfstsalade met bockbierdressing

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 50 gram chorizo
  • 3 theelepels olie
  • 3 bosuitjes
  • 1 blikje kidney beans
  • 1 theelepel azijn
  • 2 theelepels bockbier
  • ½ theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 takjes koriander
  • zout
  • peper
  • 100 gram gemengde sla

Instructies

  • Snijd de chorizo in reepjes.
  • Verhit 1 theelepel olie, bak hierin de chorizo en laat deze op keukenpapier uitdruipen.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Spoel de kidney beans onder koud water af en laat ze uitlekken.
  • Klop 2 theelepels olie, de azijn, het bockbier, de honing en de mosterd door elkaar en knip de koriander erboven fijn.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Schep de bosuitjes en de kidney beans door de dressing en laat dit minstens een kwartier staan.
  • Doe de sla in een schaal, schep de kidney beans en de dressing erdoor en strooi de chorizo erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van koriander kunt u ook peterselie gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Varkensvlees / Vlees