Hersenen met tartaar saus
Ingrediënten
- 3 kalfshersenen
Voor de court-bouillon
Voor de tartaar-saus
- 1 grote bol mayonaise met fijne kruiden
- 1 ui
- 3 kleine augurken op azijn'
- 1 eetlepel kappers
- 2 koffielepels mosterd
Instructies
- Was de hersenen in lauw water en haal er de vellen en bloederige draden af.
- Dompel ze dan, gedurende ten minste 1 uur, in koud azijnwater.
- Maak tegelijkertijd de court-bouillon klaar, laat alle ingrediënten 30 minuten koken.
- Werp de hersenen in de court-bouillon en laat ze daarin 12 a 15 minuten koken met kleine opborreling.
- Laten afkoelen.
- De hersenen afgieten en halveren.
- Sproei er citroensap over en wikkel ze in een fijn linnen.
- Druk dit stevig aan.
- Zet ze op een koele plaats.
- De saus bereiden.
- De ui versnipperen.
- De augurken in kleine stukjes snijden.
- Alles, samen met de kappers, vermengen met de bol mayonaise, waaraan u de mosterd, peper en zout hebt toegevoegd.
- De hersenen met de tartare-mayonaise bestrijken, alvorens op te dienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
De hersenen kunnen vooraf gereed gemaakt worden en 24 uren in de koelkast bewaard worden in een doekje, dat eerst in azijnwater gedompeld werd en dan uitgewrongen. Een weinig gehakte waterkers maakt deze saus nog smakelijker.